Annons
Växjö

S efter Blågrönas splittring: ”Redo för ett maktskifte”

Växjö • Publicerad 22 april 2022
Malin Lauber (S)
Malin Lauber (S)Foto: Alexander Hall

Under fredagen meddelade Miljöpartiet att de lämnar Blågröna Växjö och går fram med en egen budget och som ett eget parti till valet. Miljöpartiet meddelade också att de inte går in i något nytt samarbete.

Socialdemokraterna skriver i ett pressmeddelande att de är öppna för olika typer av samarbeten och har tidigare visat intresse för just Miljöpartiet, som de nationellt samarbetet med i ett antal år.

Annons

– Det återstår nu att se vad denna skilsmässa innebär men Socialdemokraterna är redo för ett maktskifte och vi är öppna för olika typer av samarbeten. Socialdemokraterna kan dock aldrig tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna. Efter dagens pressträff är det tråkigt att Centerpartiet inte är tydligare i denna fråga, med tanke på det nationella samarbete som just nu finns mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna. Det står nu klart att Socialdemokraterna är den tydligaste garanten för att Sverigedemokraterna inte ska få något inflytande i Växjö kommun, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition, i en kommentar.

Andreas Olsson (C), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd i Växjö kommun, reagerar på Laubers uttalande om Centerpartiet.

– Jag och Centerpartiet kan inte vara tydligare än vad vi varit sedan lång tid tillbaka, vi kommer inte sitta med i en koalition där Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet finns med och det står fast. Och för oss är ett Allianssamarbete, där Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna tydligt gör valet att de väljer Centerpartiet och vi väljer dem att samarbeta med, ligger i linje med vår tanke med den breda mitten. Centerpartiet i Växjö arbetar för hela Växjö kommuns bästa och det är en allians där Centerpartiet ingår, säger Andreas Olsson (C), kommunalråd, i en kommentar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons