Annons
Växjö

S föreslår present till kommunens anställda

Växjö • Publicerad 7 april 2022
Foto: Pressbild

Växjö kommuns gör ett överskott på över 200 miljoner kronor. Nu föreslår Socialdemokraterna i Växjö att kommunen ska använda runt 60 miljoner till olika satsningar.

Det handlar om en social investeringsfond på 50 miljoner, sökbara pengar till föreningar för energi-, miljö- och tillgänglighetsåtgärder på fyra miljoner, sökbara pengar få fler ungdomar föreningsaktiva på två miljoner och att kommunen ger sommarpresent som främjar Växjös näringsliv till sina anställda på totalt tre miljoner.

Annons

– Vi föreslår en sommarpresent i form av presentkort som kan användas i Växjö city eller på Grand Samarkand. Detta kommer i sin tur gynna Växjös näringsliv, det är något vi ser positivt på, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons