Annons
Växjö

S i handslag med Kommunal – vill att kommunen ska vara en attraktiv arbetsgivare

Växjö • Publicerad 25 augusti 2022
Hanna Haraldsen, ordförande Kommunal Växjö, och Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition
Hanna Haraldsen, ordförande Kommunal Växjö, och Malin Lauber (S), kommunalråd i oppositionFoto: Pressbild

Socialdemokraterna i Växjö kommun har tagit i hand med Kommunal om att Växjö kommun ska vara en trygg, attraktiv arbetsgivare. Partiet vill bland annat fasa ut ofrivilligt delade turer, ta bort minutjakten, öka bemanningen inom omsorgen och höja friskvårdsbidraget.

– Växjö kommuns medarbetare är vår främsta resurs, därför måste vi se till att de har bra arbetsvillkor och rätt förutsättningar. Våra prioriteringar är en bra början, men arbetet måste fortgå i dialog med facket, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.

Annons

Partiet vill att alla ska ha kompetensutvecklingsplan och att heltid ska vara en rättighet och deltid en möjlighet och att det ska vara möjligt att byta löneökningen mot kortare arbetstid. Sedan tidigare har partiet också förslagit arbetsskor till medarbetare inom omsorgen och arbetskläder för utomhusbruk för medarbetare i förskola och fritidshem.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons