Annons
Växjö

(S) lyfter frågan om dyslexiutredningar i regionen

Växjö • Publicerad 27 mars 2023
Eva Ballovarre (S).Foto: Joel Larsson

I en interpellation till hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Ida Eriksson (M) skriver Eva Ballovarre (S), ledamot i regionfullmäktige och hälso- och sjukvårdsnämnden att det är svårt att få en dyslexiutredning i Kronoberg.

Enligt Eva Ballovarre så har S varit i kontakt med flera invånare som lyft frågan om dyslexiutredning från olika patientperspektiv. De ska då ha fått bilden att det inte är tydligt vem som ansvarar för dyslexiutredning i vår region och att det är svårt att hitta information om var man ska vända sig om man är i behov av utredning.

Annons

– Vi har fått till oss från flera håll att det upplevs som svårt att få en dyslexidiagnos i Kronoberg. Det är inte tydligt vart eller till vem man vänder sig. Därför lyfter vi nu frågan till regionfullmäktige och hoppas att få klargörande svar, säger Eva Ballovarre (S) i ett pressmeddelande.

I interpellationen står det också att informationen gällande dyslexiutredningar i region Kronoberg har ändrats på 1177s hemsida. Från att ha stått att köerna är långa så står det enligt S sedan januari 2023 att regionen inte längre gör dyslexiutredningar.

Nu ställer Eva Ballovarre frågan till Ida Eriksson huruvida det stämmer eller ej, och om det gör det vem som tog beslutet.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons