Annons
Växjö

S: Öka läkarnärvaro i äldreomsorgen och på särskilda boenden

Växjö • Publicerad 9 september 2022
Socialminister Lena Hallengren (S) och regionrådskandidaten Henrietta Serrate (S).
Socialminister Lena Hallengren (S) och regionrådskandidaten Henrietta Serrate (S).

Regionrådskandidaten Henrietta Serrate (S) har presenterat ett av Socialdemokraternas regionala vallöften som är ökad läkarnärvaro i äldreomsorgen och på särskilda boenden.

– Socialdemokraterna vill att Region Kronoberg ser över hur läkarnärvaron på särskilda boenden och inom hemtjänsten kan öka. Den Socialdemokratiska regeringen har också avsatt medel för detta nationellt. Det måste bli lättare för äldre att få träffa en läkare, säger regionrådskandidat Henrietta Serrate (S).

Annons

Förslaget innebär att Region Kronoberg ska se över möjligheten att införa medicinskt ansvariga läkare i alla kommuner och S vill också inrätta en äldrevårdsöverläkare.

– Många, såväl medarbetare som patienter, upplever att det är svårt att få ut läkare i äldreomsorgen. Idag beror tillgången på läkare ofta på vilken vårdcentral patienten är listad på. Så kan vi inte ha det. Alla äldre som är i behov av en läkare måste kunna få det, oavsett vilken vårdcentral man har eller vilken tid på dygnet det är. Vårt förslag är ett steg i rätt riktning, säger Henrietta Serrate (S).

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons