Annons
Växjö

S-politiker fick motta medaljer

Kronoberg • Publicerad 31 mars 2023
På Socialdemokraterna i Kronobergs distriktskongress lördagen den 15 mars 2023 tilldelades flera partimedlemmar medalj för sina insatser.
På Socialdemokraterna i Kronobergs distriktskongress lördagen den 15 mars 2023 tilldelades flera partimedlemmar medalj för sina insatser.Foto: Pressbild

När Socialdemokraterna i Kronoberg arrangerade sin distriktskongress i mitten av mars tilldelades flera partimedlemmar medalj för sina insatser. Det går till politiker som haft ett mångårigt engagemang i partiet och den lokala demokratin.

Gun Lindell från Ljungby Arbetarekommun och Tony Lundstedt från Växjö Arbetarekommun tilldelades Tage Erlanders hedersmedalj. Det är partistyrelsen som fattar beslut om Tage Erlanders hedersmedalj och tilldelas personer som har varit aktiv på tunga uppdrag i mer än 30 år.

Annons

Dessutom tilldelades fem personer Brantingmedaljen. Det var Maj Ivarsson från Tingsryd samt Michael Sjöö, Marianne Nordin, Olof Björkmarker och Yusuf Isik från Växjö.

– Det är viktigt för demokratin med aktiva partimedlemmar. Socialdemokraterna är ett parti som bygger på just medlemmarnas engagemang och idéer. Det är tillsammans vi skapar och driver socialdemokratisk politik. Jag vill rikta ett varmt grattis till medaljörerna och framför allt tacka dem för deras betydande insatser för vårt parti och för lokaldemokratin i Kronoberg, säger Robert Olesen (S), ordförande för partidistriktet.

Här saknas innehåll

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons