Annons

S-politikern attackerad i centrala Växjö – man kastade telefondelar och skrek ”landsförrädare”

Henrietta Serrate (S) blev under tisdagsmorgonen attackerad utanför radiohuset i Växjö, det skriver P4 Kronoberg.
En aggressiv man kastade delar av en telefon på politikern och skrek landsförrädare.
Växjö • Publicerad 24 maj 2023
Henrietta Serrate (S) attackerades under tisdagsmorgonen.
Henrietta Serrate (S) attackerades under tisdagsmorgonen.Foto: Marie Fransson

Regionrådet Henrietta Serrate skulle under tisdagsmorgonen medverka i P4 Kronoberg och befann sig därför utanför radiohuset när en man på cykel närmade sig, detta skriver P4 Kronoberg.

– Det cyklar upp en man som börjar fippla med någonting och sen ser jag hur det swishar förbi ett föremål som blivit kastat och då tittar jag upp och då kastas ytterligare ett föremål och personen skriker landsförrädare och tar sin cykel och cyklar iväg, säger Serrate till radiokanalen.

Här saknas innehåll

Annons

De skriver att det bland annat ska ha handlat om delar av en trasig mobiltelefon som ska ha kastats, men inget av föremålen träffade politikern.

– I början kände jag bara: oj, vad hände här? Vilken märklig situation det blev. Men när det väl började landa inser man att det faktiskt är en ganska hotfull situation, en ganska aggressiv handling att slänga föremål och skrika landsförrädare.

Händelsen är polisanmäld.

Oskar TinggrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons