Annons

S valets stora vinnare i Växjö: ”Vi ska arbeta hårt för ett maktskifte”

Med över 90 procent av rösterna till kommunvalet i Växjö räknade ser Socialdemokraterna ut att vara valets stora vinnare.
– Jag är sjukt nöjd över vårt valresultat. Vi har jobbat stenhårt i fyra år, säger Malin Lauber, Socialdemokraternas toppnamn i Växjö kommun.
Växjö • Publicerad 12 september 2022

Här saknas innehåll

När drygt 90 procent av rösterna är räknade i Växjö ökar Socialdemokraterna med 4,2 procentenheter, samtidigt som samtliga partier i den styrande alliansen backar. Malin Lauber är försiktig med att uttala sig om exakt hur Växjö ska styras framöver.

– Det är för tidigt att säga. Vi behöver fundera på vad våra nästa steg blir och sen är det ju det här med vem tar vem, så det är för tidigt att säga. Men vi ska arbeta hårt för ett maktskifte i Växjö. Vi får se hur det blir och vi ska också komma ihåg att alla distrikt inte är räknade ännu, säger Malin Lauber.

Annons

Hur ser du på framtida samarbeten?

– Just nu är ju Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet större än Alliansen och vi får väl se hur de förhåller sig till Sverigedemokraterna. Nu är det dags för Liberalerna och Centerpartiet att bekänna färg, säger Malin Lauber.

Anton VaskoSkicka e-post
Calle RydqvistSkicka e-post
Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons