Annons
Växjö

S vill ha fler läkare i äldreomsorgen

Kronoberg • Publicerad 3 februari 2022
.
.Foto: JESPER ZERMAN

Socialdemokraterna i Region Kronoberg vill att öka läkarmedverkan i äldreomsorgen, både på särskilda boenden och i hemtjänsten. Partiet vill särskilt se över möjligheten att införa medicinskt ansvariga läkare i alla kommuner och inrätta en äldrevårdsöverläkare på regional nivå.

– Den nationella Coronakommissionen har lyft att regionerna måste bli bättre på att säkerställa att kommunerna har tillgång till de läkarresurser som krävs för att bedriva en säker och kvalitativ hemvård. Det gäller Region Kronoberg med, säger Henrietta Serrate (S), regionråd i opposition, i en kommentar.

Annons

Den motion som partiet har lämnat in har undertecknats av Henrietta Serrate (S), hälso- och sjukvårdens 2:e vice ordförande Robert Olesen (S) och 2:e vice i folkhälsoberedningen Magnus Carlberg (S).

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons