Annons
Växjö

S vill satsa på skola, omsorg och tryggheten: ”Dags för maktskifte”

Växjö • Publicerad 11 augusti 2022
Martin Edberg, Malin Lauber och Tomas Thornell har presenterat Socialdemokraterna i Växjös satsning inför kommande mandatperiod.
Martin Edberg, Malin Lauber och Tomas Thornell har presenterat Socialdemokraterna i Växjös satsning inför kommande mandatperiod.Foto: Pressbild

Med en månad kvar till valet har Socialdemokraterna i Växjö presenterat sina prioriteringar inför kommande mandatperiod. Det är satsningar på skola, omsorg och trygghet.

– Skolan och omsorgen är Socialdemokraterna mest prioriterade frågor. Barnen ska få den utbildning de har rätt till. Vi ska ha en äldreomsorg man kan lita på och det ska vara tryggt att åldras i Växjö kommun. Socialdemokraterna prioriterar barn, unga och äldre istället för skattesänkningar, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.

Annons

Ett av partiets största löften är fler anställda i omsorgen och partiet vill fasa ut ofrivilligt delade turer och ta bort den så kallade minutjakten.

– Om vi ska klara av välfärdens utmaningar för att få fler anställda inom skola och omsorg måste kommunen vara en trygg och attraktiv arbetsgivare, säger Tomas Thornell (S), kommunalråd i opposition.

Socialdemokraterna vill också se mer resurser till skolan för att fler elever ska nå sina mål, stärka elevhälsan med fler skolsköterskor, utöka timmarna för allmän förskola, erbjuda sommarjobbsgaranti för unga, återstarta en kommunal vuxenutbildning och bygga fler hyresrätter med rimliga hyror. Dessutom föreslår partiet trygghetssatsning i form av fler fältarbetare, mobila team och fysiska åtgärder i de olika områdena. De vill också bygga ut laddinfrastrukturen i kommunen.

– Växjö kommun har alltför länge styrts i en riktning som vi behöver ändra på. Kommunen behöver färre privatiseringar och ökade satsningar på välfärden. Det är dags för maktskifte, säger Martin Edberg (S), ordförande för Socialdemokraterna i Växjö kommun.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons