Annons
Växjö

S vill satsa ytterligare 25 miljoner på lön i regionen

Växjö • Publicerad 25 februari 2024
Henrietta Modig Serrate.
Henrietta Modig Serrate.Foto: Jonas Engman

Det är fler sjuksköterskor som lämnar Region Kronoberg än vad som rekryteras och regionen lyckades inte nå målet att vara hyroberoende av sjuksköterskor till 1 februari.

Nu vill Socialdemokraterna att Region Kronoberg ska satsa ytterligare 25 miljoner kronor på lön i år för att minska hyroberoendet och bryta det negativa anställningsflödet. Satsningen ska finansieras av ökade intäkter baserat på SKR:s, Sveriges Kommuner och Regioners, senaste prognos.

Annons

– Hyrsjuksköterskor kostar idag mer än det dubbla jämfört med vår egen personal. Genom att satsa ytterligare pengar på lön och på vår egen personal redan i år har vi större chanser att lyckas med målet om att bli hyroberoende. Att fortsatt vara beroende av hyrpersonal är mycket dyrare än att satsa på vår egen personal, säger Henrietta Modig Serrate (S), oppositionsråd i Region Kronoberg.

Men Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna röstade mot förslaget.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons