Annons
Växjö

Så är 18-åringens liv i häktet i Växjö efter mordet i Vetlanda

Växjö • Publicerad 28 juni 2023 • Uppdaterad 29 juni 2023
Polishuset i Växjö.
Polishuset i Växjö.Foto: Johannes Turstam

I april i år dömdes en 18-åring och en 20-årig kvinna för mordet på en 21-åring i Vetlanda. De dömdes till livstids fängelse och tingsrätten slog fast att kvinnorna tillsammans och i samförstånd begått mordet. De ska även ha flyttat den döda kroppen och 20-åringen ska dessutom ha tänt eld på kroppen två gånger.

Domen har överklagats och i väntan på hovrättsrättegången befinner sig 18-åringen i häktet i Växjö. Enligt Aftonbladet ska hon främst hålla sig för sig själv på sitt rum där hon ofta målar och hon har vid ett flertal tillfällen uttryckt att hon mår dåligt och inte vill dela rum med någon annan.

Annons

För att komma ut mer ska hon ha tilldelats städuppgifter på häktet i Växjö. Hon har också gjort hemställan för att få ta in olika föremål till sitt rum och samtliga önskemål har beviljats av Kriminalvården. Det handlar om en HDMI-sladd, färgpennor, en CD-spelare med batterier, läppbalsam, ett Playstation 2 och fyra Hey Baberiba-filmer. Kriminalvården har också godkänt att 18-åringen får ringa obevakade samtal till sin psykolog och hon har också fått besök av en vän.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons