Annons
Växjö

Sa åt henne att ta tillbaka anmälan - döms för övergrepp i rättssak

Växjö • Publicerad 21 mars 2023
Växjö Tingsrätt montage
Växjö Tingsrätt montageFoto: Lars-Göran Rydqvist

I augusti i somras så anmälde en kvinna som bor på ett gruppboende i Växjö sin granne för hemfridsbrott och för att han ska ha blottat sig för henne. Mannen, som även han bor på samma gruppboende nekar till brott.

Samma dag som kvinnan anmält mannen så satte han sig bredvid henne i ett gemensamt utrymme på boendet och ska enligt kvinnan ha sagt åt henne att hon ska ta tillbaka polisanmälan. När kvinnan frågade varför så slog mannen henne med öppen hand och full kraft bakhuvudet. Hon vittnar om att det gjorde jätteont och att hon tänkte att hon skulle dö. Kvinnan gick därifrån och mannen gick efter och sa igen att hon skulle ta tillbaka sin polisanmälan.

Här saknas innehåll

Annons

Kvinnan vittnar om att hon mått jättedåligt av händelsen och har mått jättedåligt. Hon är fortfarande rätt när hon ska gå ut med sin hund.

Mannen själv menar att han var frustrerad och att han var bakfull när händelsen inträffade. Han erkänner att han gick över gränsen och säger att det hade med bakfyllan att göra. Han erkänner även att han slagit kvinnan, men själv att slaget var med begränsat kraft.

Nu döms mannen vid Växjö tingsrätt för Övergrepp i rättssak. Påföljden blir 19 200 kronor i dagsböter och 10 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons