Annons
Växjö

Så blir årets 1 maj-firanden i Växjö

Växjö • Publicerad 30 april 2024
Vänsterpartiets Första maj-tåg i Växjö 2023.
Vänsterpartiets Första maj-tåg i Växjö 2023.Foto: Pressbild

På onsdag är det 1 maj och det uppmärksammas av flera partier i Växjö.

Socialdemokraterna kommer att köra ett tåg från partilokalen för att sedan ha en familjedag i Linnéparken med fika, hoppborg och musik av Agnes Serrate Åstrand. Firandet arrangeras av Socialdemokraterna Växjö, SSU Växjö, LO-facken i Växjö, Unga örnar och ABF Södra Småland.

Annons

På talarlistan finns Lisa Nåbo, förbundsordförande för SSU, kommunalrådet Tomas Thornell, nytillträdda regionstyrelsens ordförande Henrietta Modig Serrate, Giselle Iskandar från LO-facken samt EU-kandidaten Tajma Šišić som är nia på partiets valsedel.

Vänsterpartiet kommer att satsa på tal, demonstrationståg, musik och mingel. Det blir avmarsch från Speakers corner med musik från Älghult-Uppvidinge Musikkår som avlutas vid Vattentorget. Sedan blir det programpunkter i Sigridssalen på IOGT/NTO med tal av Maria Garmer, Vänsterpartiets toppnamn i Växjö.

– 1 maj är en viktig dag i vår kalender, det är ett tillfälle för alla oss medlemmar och sympatisörer att samlas för att visa på den starka vänsterrörelse som finns i Växjö. Det behövs en motkraft mot Tidöpartierna och de högerextrema krafter som växer i Sverige och Europa, säger Maria Garmer i en kommentar.

Vänsterpartiet har i år bjudit in Paulin Sokolow, konstvetare och kulturredaktör på Flamman, som gäst. Dessutom blir det musik med Ada Hector Band.

Socialdemokraterna kommer att gå under parollen ”Gemensamt ansvar för Sverige” och Vänsterpartiet under parollen ”Klimat, välfärd, trygga jobb!”.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons