Annons
Växjö

Så blir årets Scensommar: ”Något för alla”

Växjö • Publicerad 4 maj 2022
Publiken på Scensommars konsert med Molly Sandén 2019.
Publiken på Scensommars konsert med Molly Sandén 2019.Foto: LENA GUNNARSSON

För åttonde året i rad är Scensommar tillbaka. Det blir kulturupplevelser på 52 olika platser i länet i sommar, samtliga under bar himmel och med fri entré. Växjö kommun har skjutit till extra för att få igång kultur och evenemang i kommunen och länet igen.

– Efter pandemin behöver vi kulturupplevelser mer än nånsin. Och framför allt uppleva dem live och tillsammans med andra. Vi har ett fantastiskt program även i år och parollen är fortsatt ”Något för alla”. Vår förhoppning är också att man kan upptäcka sådant som man inte tidigare kände till, säger projektledaren Therése Johansson från Växjö kommun.

Annons

Scensommar startar den 18 juni med en stor tackföreställning i Växjö men vilka artister som medverkar är inte känt. Sedan blir det föreställningar, konserter och underhållning under hela sommaren fram till den 10 augusti. Det blir bland annat standup, teater och cirkus.

Scensommar var från början Växjö kommuns kultursatsning men de senaste åren har det varit ett samarbete mellan Växjö kommun, Region Kronoberg samt de andra sju kommunerna i länet med barn- och familjeföreställningar.

– Vi är så glada och stolta över den regionala satsningen som nu blivit permanentad och som ger mer kultur för fler invånare i hela länet. Vi vill fortsätta att förgylla sommaren för våra invånare och arbeta för att tillgängliggöra professionell scenkonst för barn, ungdomar och familjer i vårt län, säger Claudia Crowley Sörensson (M), ordförande i Region Kronobergs kulturnämnd.

Varje onsdag i sommar blir det konserter i Linnéparken i Växjö. Några av artisterna som kommer är Moneybrother (6 juli), Oscar Zia (13 juli), Kikki Danielsson (20 juli) Moonica Mac (27 juli) och Sahara Hotnights (10 augusti).

Fakta

Hit kommer Scensommar i sommar

Växjö kommun: Växjö, Braås, Brittatorp, Tolg, Asa, Rottne, Gemla, Ingelstad, Åryd, Gårdsby, Furuby, Lammhult, Osaby, Värends Nöbbele, Kalvsvik,

Alvesta kommun: Alvesta, Moheda och Vislanda.

Lessebo kommun: Kosta, Hovmantorp, Lessebo

Ljungby kommun: Ljungby, Bolmsö, Bolmen

Markaryds kommun: Markaryd, Strömsnäsbruk, Hinneryd

Tingsryds kommun: Mårdslycke, Ryd, Rävemåla

Uppvidinge kommun: Lenhovda, Åseda, Alstermo

Älmhult kommun: Älmhult, Möckelsnäs, Virestad

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons