Annons
Växjö

Så blir årets VXOnews festival

För femte året arrangeras VXOnews festival under Karl-Oskardagarna. Precis som tidigare år blir det både lokala och nationella artister.
– Det kommer att bli en väldigt härlig start på årets stadsfest, säger Oscar Appelgren, ansvarig utgivare på VXOnews.
Växjö • Publicerad 18 augusti 2023
Cazzi Opeia uppträdde på VXOnews Festival 2022. I år gästas festivalen av bland annat Albin Johnsén, Jakob Karlberg, Hago och Kranium.
Cazzi Opeia uppträdde på VXOnews Festival 2022. I år gästas festivalen av bland annat Albin Johnsén, Jakob Karlberg, Hago och Kranium.Foto: Oscar Appelgren

Sedan 2017 har VXOnews festival varit en självklar del av Karl-Oskardagarna i augusti. I år arrangeras den femte upplagan av festivalen som hålls av redaktionen på VXOnews, den lokala nyhetssajten i Växjö.

Det blir ett antal artister och band som ska uppträda på den stora scenen på Stortorget. Tidigare år har VXOnews festival hållits på stadsfestens lördagar men i år blir festivalen startskottet på Karl-Oskardagarna under fredagen, mellan klockan 13 och 18.

Annons

– Det känns fantastiskt att vi får vara först ut i år och bjuda på underhållning i form av musik och överraskningar. Det kommer att bli en väldigt härlig start på årets stadsfest, säger Oscar Appelgren, ansvarig utgivare på VXOnews.se.

Publiken under VXOnews Festival 2022.
Publiken under VXOnews Festival 2022.Foto: Calle Rydqvist

Tidigare år har VXOnews festival gästats av bland annat Loreen, Carcamo, Frontback, Janice, Demotional, Zebrakings, Emil Henrohn och Cazzi Opeia. I år gästas festivalen av Top 3, Linnea Andersson, Hot Aim, Musica Vitae, Hago, Jakob Karlberg och Albin Johnsén.

– Det är en härlig blandning av genrer, precis som vi eftersträvar i vårt innehåll på VXOnews.se. Det som är extra roligt är att lokala artister som exempelvis Hago får chansen på scenen och delar den tillsammans med nationella hitartister som Jakob Karlberg och Albin Johnsén, säger Oscar Appelgren som tillsammans med Ebba Arfvidsson är konferencier för festivalen.

Jakob Karlberg och Albin Johnsén har legat bakom flera hits med miljontals lyssningar. Jakob Karlberg har gjort låtar som ”Fan va bra” och ”Trädgårn” medan Albin Johnsén ligger bakom låtar som ”Din soldat”, ”Vi gjorde vårt bästa” och ”En sista gång”.

VXOnews Festival hålls på Stortorget i Växjö fredagen den 18 augusti. Det blir förutom konserter med de olika artisterna även andra aktiviteter på scen.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons