Annons
Växjö

Så blir företagets nya anläggning i Växjö – ”Ett jättelyft”

Växjö • Publicerad 28 april 2023
Atteviks bygger en ny lastbilsanläggning på Nylanda i Växjö.
Atteviks bygger en ny lastbilsanläggning på Nylanda i Växjö.Foto: Pressbild

Atteviks Lastvagnar ska lämna Söderleden och flytta till Växjös nya verksamhetsområde Nylanda. Under tisdagen togs det första spadtaget för den nya lastbilsanläggningen.

– Det har varit en lång process och vi har med kommunen varit på en lång resa då vi letade tomt och mark runt om i Växjö redan innan Nylandaområdet var planerat. Så det ligger många års planerande bakom det här och det känns otroligt kul att få dra igång nu. Vi har sett fram emot den här dagen länge, säger Patrik Rehnqvist, vd på Atteviks Lastbilar AB.

Annons

Atteviks kommer att ha kvar lokalerna på Söderleden för försäljning och service av personbilar.

Atteviks Lastvagnar är en av Sveriges största återförsäljare av Scanias lastbilar och har behövt ett större utrymme dit deras kunder enkelt kan ta sig med sina transporter. Nylanda har beskrivits som helt optimalt för deras verksamhet.

– Det blir en helt ny, komplett lastbilsanläggning, där vi kan sköta försäljning, reparationer och service av tunga fordon. Det blir ett mycket bättre läge för oss, bättre tillgång till kunderna och enklare att ta sig till och från anläggningen med tunga fordon. Det blir ett jättelyft, säger Patrik Rehnqvist.

Det första spadtaget för byggnationen av den nya anläggningen som väntas kunna stå klar i juni 2024 togs av Atteviks anställda, representanter från Växjö kommun, totalentreprenören Ylab och Hovs mark och maskin som har fixat tomten inför byggnationen.

Atteviks anställda, representanter från Växjö kommun, totalentreprenören Ylab och Hovs mark och maskin som har fixat tomten inför byggnationen tar det första spadtaget för Atteviks nya lastbilsanläggning.
Atteviks anställda, representanter från Växjö kommun, totalentreprenören Ylab och Hovs mark och maskin som har fixat tomten inför byggnationen tar det första spadtaget för Atteviks nya lastbilsanläggning.Foto: Pressbild

Det nya verksamhetsområdet Nylanda är på 140 hektar. Vid årsskiftet öppnade transport- och logistikkoncernen JSC förvaltning upp sitt nya varmlager och blev det första företaget att flytta in på området. Även Micropower Group, IV Produkt, Nivika fastigheter, Fellessons byggnadsvaror och Flyglanda lokaler har köpt mark i området.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons