Annons
Växjö

Så blir guldfirandet på Stortorget

Växjö • Publicerad 25 april 2023
När Växjö Lakers firade SM-guldet 2018 kom runt 20 000 personer till Stortorget för att hylla sina guldhjältar.
När Växjö Lakers firade SM-guldet 2018 kom runt 20 000 personer till Stortorget för att hylla sina guldhjältar.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Växjö Lakers har för fjärde gången i klubbens historia vunnit SM-guld och under tisdagen kommer det att bli ett stort firande på Stortorget.

Evenemanget är gratis och öppet för alla och för att så många som möjligt ska kunna ta del av firandet kommer storbildsskärmar finnas vid scenen. När Växjö Lakers vann SM-guld 2018 kom runt 20 000 personer till Stortorget och skapade en stor folkfest.

Annons

Det blir musik, tal och intervjuer med spelare, ledare och andra ansvariga i föreningen. Firandet börjar vid klockan 17.30 med uppladdningen tillsammans med artisten Tim Lööv med band. Vid 18 kommer konferencierna Peter Jihde och Carolina Toresson att ställa sig på scenen och hälsa välkomna innan intervjuer tar vid.

Spelarna och ledarna kommer att kallas upp på scen och intervjuas innan landshövding Maria Arnholm och kommunstyrelsens ordförande Malin Lauber (S) håller ett hyllningstal.

Dessutom ska Tomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Växjö kommun, överlämna en check på 25 000 kronor till Växjö Lakers ungdomsverksamhet.

Det blir också ansiktsmålning på Storgatan, besök av Växjö Lakers maskot ”Lacke” och försäljning av Lakers SM-guldtröjor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons