Annons
Växjö

Så blir invigningen av nya Räppevallen

Växjö • Publicerad 29 maj 2022
Räppevallen vid Norra bergundasjön invigs den 29 maj.
Räppevallen vid Norra bergundasjön invigs den 29 maj.Foto: Vöfab

Under söndagen invigs nya Räppevallen och Växjö kommun och Räppe Goif bjuder in till en dag med aktiviteter och fotboll.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu har en ny fin idrottsplats i Växjö, där både föreningslivet och Pär Lagerkvist-skolan får möjlighet till rörelse, tävling och aktiviteter, säger Jon Malmqvist, (KD), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Annons

Under invigningsdagen blir det tävlingar, aktiviteter och ett antal matcher. Räppe F-09/10 och P-10 ska spela matcher innan Räppe P-16 kör en minicup mot andra lag.

Invigningen med Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden och Jimmy Stark, ordförande i Räppe Goif, sker 14.30 innan Räppes herrlag möter IFK Hässleholm i division 2.

Nya Räppevallen har tre fotbollsplaner, två fullstora planer och en 7 mot 7-plan, och en klubbstuga längs med Bergsnäsvägen vid Norra Bergundasjön i Växjö. I klubbstugan finns omklädningsrum, garage, förråd och kiosk.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons