Annons
Växjö

Så blir Mat2022 i Kronoberg

Växjö • Publicerad 14 maj 2022
Foto: Pixabay

Under pandemin har stora evenemang i Växjö, som Karl-Oskardagarna, Växjö Pride och Mat, fått ställa om på grund av restriktionerna. Nu när restriktionerna är borttagna har arrangörerna börjat tänka större igen.

Efter två år med ett pandemianpassat format satsar Mat2022 på ett nytt upplägg med ett stort antal aktiviteter. Årets Mat arrangeras den 9-18 september och på menyn står bland annat Mat-rundan, seminarier, underhållning i Konserthusparken, SM i pizzabakning, en paradgata med försäljning på Teatertorget och restaurangveckan Ut o ät bland Växjös restauranger.

Annons

Mat2022 inleds i Konserthusparken den 9-19 september med underhållning från scenen, flera utställare inom temat och dessutom är det populära matsvinnsköket tillbaka. I konserthuset blir det olika utställare och talare som delar med sig av sina kunskaper inom bland annat offentliga måltider, hållbarhet, lantbruk och krisberedskap. På Teatertorget bildas också en paradgata med försäljning av närproducerad mat.

I samarbete med Växjös restauranger kommer besökarna under hela veckan kunna avnjuta småländska matupplevelser under konceptet Ut o ät där restaurangerna bjuds in för att skapa egna tolkningar och aktiviteter med temat lokal och hållbar mat.

Den 17-18 september blir det årets Matrunda där intresserade kan besöka ett 70-tal olika gårdar, gårdsbutiker, lanthandlare, caféer och restauranger runt om i länet. Nytt för i år är att det kommer ordnas bussturer vilket gör att fler kan ta del av årets runda.

MAT drivs av Destination Småland i nära samarbete med finansiärerna Region Kronoberg, Länsstyrelsen i Kronoberg och Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons