Annons
Växjö

Så blir nationaldagsfirandet i Växjö

Växjö • Publicerad 1 juni 2023
Andreas Dahl leder nationaldagsfirandet i Linnéparken som gästas av bland annat Loulou Lamotte. Bilden är ett montage.
Andreas Dahl leder nationaldagsfirandet i Linnéparken som gästas av bland annat Loulou Lamotte. Bilden är ett montage.Foto: Anna Nordström/Calle Rydqvist

Den 6 juni är det Sveriges nationaldag och 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung. I Växjö blir det ett traditionsenligt nationaldagsfirande med tal, underhållning och aktiviteter i Linnéparken.

Firandet leds av konferencier Andreas Dahl, som även höll i avslutningskonserten efter Växjös prideparad i maj.

Annons

– Det är en stor ära och jag ser så fram emot att få leda firandet av Nationaldagen i Linnéparken. Jag hoppas på stålande sol, en härlig stämning och mycket människor som tar del av det fina programmet, säger Andreas Dahl.

Under firandet i Linnéparken uppträder Kronobergarnas musikkår och Kulturskolans körer SingSång, Svalorna och Robertkören. Dessutom kommer Melloartisten Loulou Lamotte att sjunga flera låtar, som årets Mellolåt ”Inga sorger”, ”Move” och ”Hallelujah”.

Loulou Lamotte i Melodifestivalen 2023.
Loulou Lamotte i Melodifestivalen 2023.Foto: Calle Rydqvist

Kommunfullmäktiges ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) och kultur- och fritidsnämndens ordförande Martina Forsberg (S) kommer att dela ut Växjö kommuns kulturpris och kulturstipendier och dessutom delas kommunens stipendier till föreningsledare ut.

Årets högtidstalare är Peter Aronsson, rektor på Linnéuniversitetet.

I samband med firandet blir det också utdelning av svenska flaggor till nya medborgare i kommunen. Förra året blev över 800 Växjöbor från 73 olika nationer medborgare i Sverige.

I Linnéparken blir det också ansiktsmålning, konstlabb med Konsthallen samt glass- och fikaförsäljning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons