Annons
Växjö

Så blir nya grönområdet vid Lammen

Växjö • Publicerad 20 februari 2023
Otto Lindlöf (S).
Otto Lindlöf (S).Foto: Elvedin Basic

Växjö kommun inleder den 20 februari arbetet med att göra grönområdet vid Lammhults skola och sjön Lammen mer tillgängligt för barn. Det kommer bland annat att finnas pulkabacke, labyrinter med stockar och stenar, en träspång och så kallade lekotoper. Lekotoper är naturmiljöer byggda för lek.

– Det finns stora möjligheter med parkområdet intill den nya skolan och det natursköna stråket längs sjön. Vårt mål är att skapa ett attraktivt, lekvänligt och tryggt grönområde som tar vara på de möjligheterna, säger Otto Lindlöf (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

Annons

Idag består större delen av området av klippt gräs och en cykelväg. Kommunen anser att området fram till nu inte har använts i så stor utsträckning som det borde, vilket födde idén till det här projektet.

Arbetet kommer att pågå under hela våren. Går allt som planerat så ska det nya grönområdet stå färdigt till sommaren.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons