Annons
Växjö

Så blir Växjös nya sommargata

Växjö • Publicerad 15 maj 2024
Visualisering av Växjös sommargata 2024. Vy från norra entrén.
Visualisering av Växjös sommargata 2024. Vy från norra entrén.Foto: Växjö kommun

För första gången testar Växjö kommun konceptet sommargatan. Det är en del av Liedbergsgatan, mellan Sandgärdsgatan och Storgatan, som stängs av för motortrafik och omvandlas till en gågata med sittplatser, aktivitetsytor, planteringar och mötesplatser från mitten av maj till mitten av september.

Sommargatan utvecklas i samverkan med närliggande restauranger och affärer. Det kommer att finnas ett mattorg, aktivitetsytor med gatukritsmålning, hoppbanor och balansgång, hängmattor, konstgräs och solstolar samt olika evenemang och aktiviteter. Det kommer att placeras ut 2100 plantor och åtta träd på gatan och en ny Växjö-skulptur kommer att stå på sommargatan. Den kommer efter sommaren att flyttas runt till olika platser i kommunen.

Annons

Under tiden för sommargatan stängs motortrafiken och parkeringsmöjligheterna för bil av på sträckan. Liedbergsgatan kommer att få infartsförbud från Sandgärdsgatan och på Oxtorget stängs några parkeringsplatser av och några ändras tillfälligt till 30 minuters fri parkering.

Visualisering av Växjös sommargata 2024. Vy från södra entrén.
Visualisering av Växjös sommargata 2024. Vy från södra entrén.Foto: Växjö kommun

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons