Annons
Växjö

Så firas nationaldagen i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 5 juni 2024 • Uppdaterad 5 juni 2024
Det blir ett traditionsenligt nationaldagsfirande med tal, underhållning och aktiviteter i Linnéparken.
Det blir ett traditionsenligt nationaldagsfirande med tal, underhållning och aktiviteter i Linnéparken.Foto: Oscar Appelgren

Växjö kommun arrangerar ett traditionsenligt nationaldagsfirande med tal, underhållning och aktiviteter i Linnéparken på torsdag. Firandet leds av Carolina Toresson, till vardags kommersiell chef på Växjö Lakers, och med sig på scen har hon artisten Miriam Aïda, Kronobergarnas musikkår och körer från Växjö kulturskola.

Dessutom kommer stipendier och priser att delas ut och kommunens nya svenska medborgare att välkomnas. I Linnéparken blir det också prova på-aktiviteter med Värends scoutkår och konstlabb med konstnären Åskar Lilja.

Annons

Växjö City arrangerar också flera evenemang under nationaldagen. Växjömästerskapen som är en heldag på stan där man kan utmana vänner och familj på nya sporter kommer att hållas. Det är ett samarbete med Växjö kommun och olika föreningar i Växjö, som Växjö Armsport, Växjö Vipers, Växjö Ravens, Braås Ponny- och ridklubb, Fritidsbanken, IFK Växjö, Wexiö Rugbyklubb och T.I.A Kungfu.

Dessutom kommer det att bli Nördloppis i Tegnér i samarbete med Nexus och kval till Grill-SM på den nya sommargatan på Liedbergsgatan, precis vid Oxtorget.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons