Annons
Växjö

Så gick det för lokala hoppen i Finnkampen

Växjö • Publicerad 5 september 2022
Jacob Thelander sprang fort på 400 meter under Finnkampens trekamp i helgen.
Jacob Thelander sprang fort på 400 meter under Finnkampens trekamp i helgen.Foto: KALLE PARKKINEN

Det blev en kul friidrottshelg för svensk del med idel Finnkampssegrar. Sverige vann på flick-, pojk-, dam- och herrsidan och flera från Kronoberg stod för fina prestationer.

Ljungby FIK:s mångkampare Jacob Thelander vann trekampen efter att ha slagit personligt rekord med tiden 48,30 på avslutande 400 meter. Trekampen bestod förutom löpningen av längdhopp och kula.

Annons

IFK Växjös Anton Bertilsson kom tvåa i 400 meter häck-loppet på tiden 51,83. det blev en svensk dubbelseger med Isak Andersson som vinnare.

Diskusstjärnorna Daniel Ståhl och Simon Pettersson, som tränar i Växjö, tog också en svensk dubbelseger. Ståhl vann på 65.34 och Pettersson kom tvåa med 63.76. Daniel Ståhl tävlade också i kula där han blev fyra i tävlingen med en stöt på 18.14. Träningskompisen Fanny Roos vann som väntat damernas kultävling. Hon stötte 18,38 meter som längst, mer än en meter ner till tvåan Sara Lennman.

IFK Växjös Matilda Elfgaard slutade femma i kvinnornas spjuttävling med 48,07 som bästa resultat. Alvestabon Marcus Nilsson, som slutade EM-fyra i tiokamp tidigare i somras, tävlade i stavhopp och slutade fyra efter att ha klarat 5,07 i det första försöket.

IFK Växjös sprinttalang Isak Hughes sprang i ungdomsfinnkampen och vann 100 meter för pojkar på tiden 10,71. Han var även med och vann stafetten 4 x 100 meter för pojkar.

IFK Växjös Elenie Carlsson tävlade i flickkampen. Hon satte nytt personligt rekord när hon på 400 meter häck sprang in på tiden 1.02,49, vilket gav en fjärdeplats i tävlingen. Hon sprang även i Sveriges stafettlag 4x400 meter som förlorade mot ett starkt finskt lag. Anna Askencrantz som också tävlar för IFK Växjö slutade fyra i flickornas diskustävling med 38,46 meter som bästa kast.

Ljungby FIK:s Ebba Cronholm vann flickornas 1500 meter efter att ha sprungit på 4.39,44, drygt två sekunder bättre än svenska Wilma Ehrnborg som kom tvåa i loppet.

I landskampen för gångarna var Christer Svensson och Monica Svensson som båda tävlar för Växjö AIS uttagna. Christer Svensson slutade sexa efter att ha satt säsongsbästa med tiden 49.58,35 på 10 000 meter. Den svenska stjärnan Perseus Karlström vann på tiden 39.28,54. Monica Svensson satte också säsongsbästa när hon på 5 000 meter gick på 24.20,44 och slutade fyra.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons