Annons
Växjö

Så gör Svenska kyrkan när covidbevis införs

Växjö • Publicerad 1 december 2021
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Per Jodenius

Den 1 december införs krav på covidpass vid arrangemang med fler än 100 personer. Men eftersom religionsfriheten är grundlagsskyddad kan man inte kräva vaccinationsbevis vid exempelvis gudstjänster.

Det innebär att gudstjänstbesökare som deltar i en gudstjänst med fler än 100 besökare kommer att få en anvisad plats med en meters avstånd mellan sällskapen, både framför, bakom och i sidled. Utifrån dessa principer blir det ett maxtak för respektive kyrka utifrån kyrkans storlek.

Annons

När det gäller konserter ser det annorlunda ut. Där kommer covidpass att krävas på arrangemang i kyrkan som samlar fler än 100 personer. Det inkluderar till exempel de luciakonserter som anordnas i Växjö domkyrka, skriver Smålandsposten.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons