Annons
Växjö

Så kan ridsatsningen i Bergunda räddas

Växjö • Publicerad 1 februari 2024
– Det är aldrig roligt om politiken ska styra om man ska vara kvar eller inte. Det är upp till medlemmarna. Men är det ett krav för att föreningen och för att det här ska bli verklighet så ställer jag givetvis min plats till förfogande, säger Tobias Jönberg, ordförande i Växjö Fältrittklubb..
– Det är aldrig roligt om politiken ska styra om man ska vara kvar eller inte. Det är upp till medlemmarna. Men är det ett krav för att föreningen och för att det här ska bli verklighet så ställer jag givetvis min plats till förfogande, säger Tobias Jönberg, ordförande i Växjö Fältrittklubb..Foto: Lennart Ernstsson

Den senaste tiden har Växjö Hästsportcenter varit omdiskuterat. Bolaget är i behov av mer pengar för att kunna slutföra byggandet av den nya anläggningen men politikerna säger nej. Nu hoppas ridklubben rädda satsningen på annat sätt.

Företrädare för bolaget och Växjö Fältrittklubb vill i det nya förslaget att det ska bli ett arrendeavtal för kommunal mark som bolaget har fått bidrag för att köpa men inte köpt, att kommunen går med på att bolaget slipper betala räntor och amorteringar på sina lån under två år, 2024-2025, och att kommunen hjälper klubben att lösa ut de ekonomiska mellanhavandena som finns mellan klubben och bolaget, en kostnaden som är beräknad till cirka en miljon kronor.

Annons

– Jag tycker att förutsättningarna är bra. Det innebär kommunen inte behöver drifta det själv, om man säger så, utan man lägger tillbaka ansvaret hos oss och ger det en chans att bli verklighet för en mycket billigare peng än vad som är ursprunget, säger Tobias Jönberg som är ordförande i Växjö Fältrittklubb och ledamot i Växjö Hästsportcenters styrelse till Smålandsposten.

Bolaget har hittills lånat 25,5 miljoner kronor av kommunen.

Kommunen har ställt krav på att Tobias Jönberg och andra som varit ansvariga för bygget i Bergunda ska lämna sina poster om nya stöd ska betalas ut. Läs mer här.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons