Annons
Växjö

Så många gånger har På Spåret varit på väg till Kronoberg

Växjö • Publicerad 17 februari 2023
Programledare Kristian Luuk och domare Fredrik Lindström 2022.
Programledare Kristian Luuk och domare Fredrik Lindström 2022.Foto: Bo Håkansson/SVT

1987 var det premiär för På Spåret på SVT och programmet är fortfarande en stor publikfavorit med miljontittarna varje vecka. På fredag är det dags för säsongsavslutning med final.

Nyhetsbyrån Newsworthy har gjort en kartläggning över städerna som På spåret har varit på väg till. Fyra av Kronobergs åtta kommuner har varit resmål i programmet.

Annons

Växjö har varit destination vid fyra tillfällen, 1991, 2005, 2012 och nu senast 2020. Älmhult var ett av resmålen under säsongen 2000, Ljungby var med 2003 och Alvesta hamnade i rampljuset 2018.

– Det är många parametrar som väger in när vi bestämmer resmålen. En sådan är när vi var där senast. Det är inte så att vi återvänder till till exempel Växjö om vi var där för två år sedan – däremot kanske vi tillåter oss att komma tillbaka efter fem år. Sedan återvänder vi nog till större städer – som Stockholm, Malmö, Göteborg, New York och London, oftare. säger Martin Sundborn, som är producent för På Spåret, till Newsworthy.

Stockholm är det mest besökta resmålet i På Spåret med åtta resor, följt av Malmö och Göteborg med sju stopp vardera.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons