Annons
Växjö

Så många har förtidsröstat i Växjö och Kronoberg

Växjö • Publicerad 6 september 2022
Foto: Fialotta Bratt

Allt fler svenskar väljer att förtidsrösta. Under de tolv första dagarna som förtidsröstningen har varit öppen har nästan 1,3 miljoner personer valt att rösta. Det är minst en åttaprocentig ökning fram till och med den 4 september jämfört med valet 2018.

– Siffrorna för de första tolv dagarna visar att trenden med fler och fler som förtidsröstar håller i sig, säger Anna Nyqvist, kanslichef på Valmyndigheten.

Annons

Statistiken bygger på de mottagna förtidsröster som kommunerna rapporterar in till Valmyndigheten. Inrapporteringen från kommunerna har ibland några dagars eftersläpning.

I Växjö kommun har fram till den 5 september över 12 000 personer förtidsröstat. De populäraste är förtidsröstningslokalerna är stadsbiblioteket med drygt 6 500 röstande och kommunhuset med nästan 1 200 förtidsröstande.

I hela Kronobergs län har nästan 24 000 personer förtidsröstat. I Garvaren i Ljungby har över 2 500 personer förtidsröstat. Över tusen personer har också röstat vid Alvesta bibliotek och i Älmhults kommunhus.

Fakta

Antal registrerade förtidsröster till och med den 5 september.

Uppvidinge: 1 109 förtidsröster.

Lessebo: 919 förtidsröster.

Tingsryd: 1 751 förtidsröster.

Alvesta: 1 814 förtidsröster.

Älmhult: 2 013 förtidsröster.

Markaryd: 1 128 förtidsröster.

Växjö: 12 058 förtidsröster.

Ljungby: 3 027 förtidsröster.

Källa: Valmyndigheten, Val.se.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons