Annons
Växjö

Så många nyanlända ska anvisas i Kronoberg

Växjö • Publicerad 2 december 2022
Foto: Tomislav Stjepic

Regeringen har beslutat att 3 300 nyanlända ska omfattas av anvisningar till kommunerna enligt bosättningslagen under 2023. 600 av dem beräknas vara kvotflyktingar och 2 700 asylsökande som har fått uppehållstillstånd och tidigare bott i Migrationsverkets boenden. Det är en minskning från tidigare beräkning i augusti då 8 200 personer bedömdes omfattas av anvisningar till landets kommuner nästa år.

Nu har fördelningen av nyanlända per län fastställts. I Kronobergs län handlar det om 24 stycken.

Annons

Migrationsverket tar i samråd med Arbetsförmedlingen, länsstyrelserna och Sveriges Kommuner och Regioner fram förslag på hur många nyanlända respektive län ska ta emot. Detta görs utifrån beräkningar på kommunnivå och handlar bland annat om kommunens storlek, arbetsmarknadsförutsättningar, det sammantagna mottagandet av nyanlända och ensamkommande barn, samt hur många asylsökande som redan vistas i kommunen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons