Annons
Växjö

Så mycket får Växjö Pride i stöd av kommunen

Växjö • Publicerad 13 maj 2022
Efter två år där Växjö Pride på grund av pandemin fått ställa om blir det nu åter parad längs Växjös gator och en avslutningskonsert i Linnéparken.
Efter två år där Växjö Pride på grund av pandemin fått ställa om blir det nu åter parad längs Växjös gator och en avslutningskonsert i Linnéparken.Foto: Lena Gunnarsson

Den här veckan arrangeras Växjö Pride 2022 med evenemang för att på olika sätt synliggöra, stödja och utveckla förutsättningar för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queerpersoners liv. Årets tema är ”Still standing”.

Växjö Pride har för i år beviljats ett evenemangsstöd på 235 000 kronor samt infartsskyltar till ett värde av 15 000 kronor. Det är ett stöd för genomförandet av prideveckan.

Annons

Kommunen gör bedömningen, med utgångspunkt i Växjö kommuns evenemangs- och mötesstrategi samt mångfaldsprogrammet, att Växjö Pride lockar många deltagare, genererar besöksintäkter samt bidrar till ökad kunskap, öppenhet och samhällsgemenskap med mångfald som grund.

Växjö Pride hade ansökt om 300 000 kronor i ekonomiskt stöd för att kunna genomföra veckan men får alltså en kvarts miljon i evenemangsstöd, inklusive värdet för infartsskyltarna. I Växjö Prides ansökning står det att de ekonomiska behoven är särskilt viktiga efter två år av pandemi och restriktioner som även drabbat föreningen Växjö Pride.

Under prideveckan arrangeras ungefär 100 olika aktiviteter och dessa planeras och genomförs av företag, organisationer, föreningar och privatpersoner. Runt 30 000 personer förväntas delta vid de olika aktiviteterna som arrangeras, inte minst prideparaden som är en av Sveriges största och den efterföljande avslutningskonserten som i år leds av skådespelaren Magnus Skogsberg Tear. Dessutom uppträder Växjös Mellostjärna Tone Sekelius, stjärnskottet Daniela Rathana och Hilma som framför årets pridelåt Standing Proud.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons