Annons
Växjö

Så mycket får Växjös kommunchef i fallskärm

Växjö • Publicerad 9 februari 2023
Monica Skagne får lämna som kommunchef i Växjö.
Monica Skagne får lämna som kommunchef i Växjö.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Monica Skagne lämnar uppdrag som kommunchef efter åtta år. Hon sparkas av det nya rödgröna styret som vill se ett nytt ledarskap.

Enligt Smålandsposten har Monica Skagne en månadslön på 125 000 kronor. Enligt överenskommelsen får Monica Skagne tolv månadslöner, vilket motsvarar 1,5 miljoner kronor. I hennes avtal är det också reglerat att hon får en pensionsavsättning på 5 000 kronor i månaden.

Monica Skagne är arbetsbefriad från och med den 11 februari, det vill säga på lördag, fram till och med 10 februari 2024. Om hon får ett nytt jobb under uppsägningstiden avslutas hennes anställning i Växjö kommun direkt och ett engångsbelopp som motsvarar det som återstår av hennes månadslöner betalas ut som slutlön, inklusive intjänad och sparad semester.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons