Annons
Växjö

Så mycket får Växjös nya kommunchef i lön

Växjö • Publicerad 27 maj 2023
Catharina Rydberg Lilja.
Catharina Rydberg Lilja.Foto: Växjö kommun

I februari fick Monica Skagne lämna sin roll som kommunchef i Växjö kommun efter åtta år. Catharina Rydberg Lilja, vd på Vidingehem, klev in som tillförordnad kommunchef och tidigare i maj stod det klart att hon anställs som ny kommunchef permanent.

Smålandsposten rapporterar att anställningsavtalet daterades och skrevs på i måndags. Som vd för Vidingehem har Catharina Rydberg Lilja haft en månadslön på 103 000 kronor i månaden. Nu får hon en lön på 128 500 kronor plus en månatlig pensionsavsättning på 5 000 kronor.

Annons

– Det liknar det som förra kommunchefen hade och jag ser ingen anledning till att ge varken mer eller mindre till den nytillträdda kommunchefen. Det är utifrån erfarenhet och kompetens, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande, till Smålandsposten.

Monica Skagne hade en månadslön på 125 000 kronor när hon köptes ut i början av februari 2023 med tolv månadslöner, 1,5 miljoner kronor.

Läs en intervju om det nya uppdraget med Catharina Rydberg Lilja här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons