Annons

Så mycket kostade The Arks konsert i Växjö

Under söndagskvällen spelade The Ark en gratiskonsert på Stortorget i Växjö. Kostnaden för konserten hamnade på ungefär 300 000 kronor.
– Vi har haft en trevlig och bra förhandling med The Ark, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef för kultur och fritid på Växjö kommun.
Växjö • Publicerad 22 augusti 2022
The Ark på Stortorget i Växjö.
The Ark på Stortorget i Växjö.Foto: Calle Rydqvist

Efter många års väntan var The Ark tillbaka i hemstaden Växjö. Under söndagskvällen klev bandet upp på scenen på Stortorget för att bjuda på en show. Konserten arrangerades av Växjö Citysamverkan som ägs av Växjö Centrumförening, Fastighetsägarnas ideella förening i Växjö och Växjö Kommun.

– Vi har under två års tid med pandemin knappt fått göra någonting och vi hade därför extra pengar i kistbotten. Vi tycker att det är fantastiskt att vi nu kan bjuda på det här, sa Tomas Ekelius som är förvaltningschef på kultur och fritid i Växjö kommun, inför konserten.

Annons

Vad kostar konserten?

– Det är ett pris som vi inte går ut med men jag kan säga att vi hade en trevlig och bra förhandling med The Ark. Det är ett pris på den här stora konserten som vi tycker att Växjöborna är värda.

Det har pratats om 300 000 kronor, stämmer det?

– Ja, det ligger där någonstans. Det kan låta som mycket pengar men då ska man veta att det är hela produktionen. Dels bandet men också scen, ljud, ljus och allt runt omkring. Allt kring konserten är inräknat då.

Efter konserten uppskattade Tomas Ekelius att uppemot 15 000 personer kom till konserten på Stortorget.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons