Annons
Växjö

Så mycket tjänar Anna Tenje som minister

Växjö • Publicerad 24 oktober 2022
Växjöpolitikern Anna Tenje (M) är ny äldre- och socialförsäkringsminister i regeringen.
Växjöpolitikern Anna Tenje (M) är ny äldre- och socialförsäkringsminister i regeringen.Foto: Oscar Appelgren

Förra veckan utsågs Anna Tenje (M) till ny äldre- och socialförsäkringsminister i Ulf Kristersson. Hon lämnar därmed rollen som kommunstyrelsens ordförande i Växjö efter fem år. När vi träffade det nya statsrådet dagen efter att hon presenterats berättade hon att livet kommer att förändras i och med hennes nya uppdrag.

En förändring blir hennes arvode. Förra året hade Tenje ett arvode som kommunstyrelsens ordförande på 87 375 kronor i månaden. Till i år höjdes arvodet med 2 000 kronor.

Annons

Som statsråd kommer hon att tjäna betydligt mer. Statsministern har ett arvode på 184 000 kronor per månad och övriga statsråd får 145 000 kronor.

Ministrarna har också rätt till ersättning för ökade levnadskostnader. Ett statsråd som har mer än 70 km från hemorten till Stockholm, vilket Växjöbon Anna Tenje kommer ha, har rätt till ersättning för boendekostnader samt så kallad avlöningsförstärkning. De har även rätt till ersättning för kostnader för resor mellan Stockholm och hemorten.

Hör Anna Tenje (M) berätta om hur livet kommer att förändras och vad hon ska göra med sitt nya, höjda arvode nedan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons