Annons
Växjö

Så mycket tjänar toppolitikerna i Växjö

Växjö • Publicerad 21 januari 2024
Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.
Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.Foto: Elvedin Basic

När riksdagens arvodesnämnd beslutade om att höja arvodena för riksdagsledamöter innebar det också ett höjt arvode för politikerna i Växjö kommun. Kommunstyrelsens ordförande har 125 procent av aktuellt riksdagsarvode och 1:a och 2:a vice ordförande i kommunstyrelsen har 115 procent.

Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, får en höjning på 3 125 kronor i månaden till 94 375 kronor. Maria Garmer (V) och Pernilla Tornéus (M) får 86 825 kronor.

Annons

Dessutom får politiker som har uppdrag med fast till upp till 79 275 kronor i månaden, beräknat på 40-timmar i veckan. Tomas Thornell (S), omsorgsnämndens ordförande, Julia Berg (S), utbildningsnämndens ordförande, Martin Edberg (S), ordföranden i nämnden för arbete och välfärd, samt oppositionsrådet Anton Olsson (M) är de fyra politiker som kommer upp i 100 procent.

Politikerna kan utöver sina arvoden få andra inkomster i andra engagemang.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons