Annons
Växjö

Så ska Moderaterna ta tillbaka makten i Växjö

Växjö • Publicerad 6 oktober 2023
Anton Olsson (M) och Pernilla Tornéus (M) leder två av de nya politikutvecklingsgrupperna som Moderaterna tillsätter för att återta makten i Växjö 2026.
Anton Olsson (M) och Pernilla Tornéus (M) leder två av de nya politikutvecklingsgrupperna som Moderaterna tillsätter för att återta makten i Växjö 2026.Foto: Smålandsposten

Efter 16 år förlorade Moderaterna makten i Växjö kommun i förra årets val. Partiets eftervalsanalys har visat att politikerna hade hög arbetskapacitet och syntes mycket men saknade konkreta politiska förslag. Nu har Moderaterna i Växjö satt igång arbetet för att återta makten 2026 och tillsätter fyra politikutvecklingsgrupper som kommer att arbeta fram nya genomförbara konkreta reformer på lokal nivå.

– Vi behöver ta fram nya genomförbara reformer, som möter de problem som Växjöborna ser i sin vardag, säger Anton Olsson (M), oppositionsråd och projektledare för Comeback 2026.

Annons

Han är ansvarig för gruppen ”En trygg och kunskapsinriktad skola” som ska ta fram politik som rör skola och bland annat diskutera finansiering, resultatutveckling, ledarskap, lokaler, tidiga insatser och nya skolor.

Roland Gustbée leder gruppen ”En kommun rustad för framtiden” som ska diskutera stadsutveckling, infrastruktur, byggnation, kultur- och idrottsanläggningar samt miljö och klimat.

Toppnamnet Pernilla Tornéus leder ”Ett Växjö där alla behövs” som ska ta fram politik som rör arbetslinjen och näringslivet och Sofia Stynsberg leder gruppen ”Stöd genom livet” som ska ta fram politik som rör omsorgen.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons