Annons
Växjö

Så ska regionen bli av med hyrpersonalen

Växjö • Publicerad 27 maj 2023
Anna Zelvin (KD).
Anna Zelvin (KD).Foto: David Johansson

Hyrpersonal har länge varit ett problem som har blivit väldigt kostsamt för regionen. Nu vill man från och med den 1 oktober vill alliansstyret i Kronoberg införa en rad åtgärder för att kraftigt minska sitt beroende av hyrpersonal.

Man vill bland annat införa rekryteringsbonus och kontinuitetsbonus. Det innebär att man ska kunna få extra pengar om man rekryterar någon till regionen eller om man har jobbat länge inom regionen.

Annons

– Det ska löna sig att jobba i Region Kronoberg. Stannar man, är lojal och ger sin tid och sitt arbete till Region Kronoberg så ska det innebära ett lönetillägg, säger Anna Zelvin (KD) till P4 Kronoberg.

Utöver bonussystemen så vill man även konkurrera med bemanningsbolagen genom att höja lönerna för den egna bemanningspoolen.

Sen hoppas man också kunna inleda ett samarbete med grannregioner som innebär att man kan upprätta en gemensam, strikt linje när de det gäller hyrpersonal.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons