Annons
Växjö

Så stor blir nya sporthallen på Teleborg

Växjö • Publicerad 20 april 2023
Furutåskolans tilltänkta sporthall.
Furutåskolans tilltänkta sporthall.Foto: Växjö kommun

Tidigare i år togs det beslut om bygget av nya Furutåskolan med tillhörande sporthall. Då var det fortfarande oklart hur sporthallen skulle utformas, någonting man nu har tagit beslut om. Hallen kommer att ha en fullstor spelplan om 23x43 meter och ska utrustas för många typer av sporter för att kunna tillgodose såväl skolans som föreningars behov.

– Det är glädjande att processen med en ny sporthall på Furutå har kommit så här långt. Under tiden bygget pågår kommer den gamla hallen att användas, sedan rivs den, säger Martina Forsberg (S) kultur- och fritidsnämndens ordförande i ett pressmeddelande.

Annons

Totalt kommer sporthallen att kunna rymma 300 personer. Det planeras även att byggas läktare som ska gå att fälla ut vid behov, så kallade teleskopläktare.

– Den nya hallen är mycket efterlängtad. Stadsdelen Teleborg växer så det knakar och behöver förutsättningar för såväl tränings- som tävlingsverksamhet anpassat efter det, säger Thomas Ekelius förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen.

Sporthallen ska vara klar under 2027 och planeras kosta 81,5 miljoner kronor.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons