Annons
Växjö

Så var kungaparets dag i Växjö – tusentals nyfikna på plats

Växjö • Publicerad 31 maj 2023
bild 1/10
Kungaparet besöker Ekobacken i Växjö
Kungaparet i Utvandrarnas hus
Bilder från firandet i Linnéparken
Bilder från firandet i Linnéparken
Kungaparet firas vid Vattentorget.
Firandet på Vattentorget och i Linnéparken
Kungen håller tal i Linnéparken.
Kungen håller tal i Linnéparken som många nyfikna hade tagit sig till.
Kungaparet tar emot hyllningarna från residensets balkong.
Även till Stortorget tog sig många intresserade.
Kungaparet besöker Ekobacken i Växjö
Kungaparet i Utvandrarnas hus

Under onsdagen har kungen och drottningen varit på besök i Växjö. I strålande sol mötte kungaparet Växjöbor och kronobergare.

Dagen i Kronoberg inleddes med ett besök på Utvandrarnas hus för att bland annat se utställningen ”Det nya landet, drömmen om Amerika”. Därefter väntade en kortege från Vattentorget till Linnéparken där det blev musik och tal inför mycket folk i solskenet.

Annons

Efter firandet i Linnéparken blev det lunch på residenset där det bland annat bjöds på mousseline på gädda från Åsnen, kalvfilé från Torsjö gård med primörer från Solmarka Gård samt en bavaroise med färskost och inkokta rabarber, körvelmaräng och rabarbersorbet.

Från residensets balkong mötte kungaparet sedan nyfikna Växjöbor på Stortorget. Därefter begav sig kungaparet till Östrabo Ekobacke där de fick mer information om den stadsnära och ekologiska odlingen. Som ett minnesmärke av dagen avtäckte kungen också en träbänk innan kungaparet begav sig mot Stockholm igen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons