Annons
Växjö

Så vill kommunen lösa sommarens sjuksköterskebrist – hundra pass saknas

Växjö • Publicerad 13 juni 2023
Ewa Ekman, förvaltningschef för omsorgsförvaltningen.
Ewa Ekman, förvaltningschef för omsorgsförvaltningen.Foto: LENA GUNNARSSON

Det saknas runt 100 sjuksköterskepass i sommar. Nu har kommunen kommit med ett erbjudande till sjuksköterskorna som man hoppas ska stävja problemet. Erbjudandet stavas kvalificerad övertidsersättning.

Det innebär att sjuksköterskor under sommaren ska få kvalificerad övertid för varje extrapass de bokar in mellan den 1 juni och 31 augusti. Det gäller oavsett tjänstgöringsgrad och pågående ledighet. Kvalificerad övertid innebär 280 procent av lönen och har använts även tidigare år.

Annons

– Det var en nivå vi valde för två år sedan och har beslutat även i år, säger Ewa Ekman, chef för omsorgsförvaltningen till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Hur problematiskt är det att det saknas cirka 100 arbetspass?

– I den bästa av världar hade vi haft fler sjuksköterskor att rekrytera men det är inte värre i år än det har varit de senaste två åren. Vi klarar att ge den sjukvård som våra hemsjukvårdspatienter behöver under sommaren, svarar Ewa Ekman.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons