Annons
Växjö

Så vill Växjö Charity öka tryggheten

Växjö • Publicerad 28 augusti 2021
Bilden är en genrebild och har ingenting med nyheten att göra.
Bilden är en genrebild och har ingenting med nyheten att göra.Foto: Mikael Persson

Vxonews har tidigare berättat att Växjö kommun skriver avtal med stiftelsen Växjö Charity för att öka tryggheten i staden. Parterna går in med upp till två miljoner kronor var. Nu berättar Växjö Charity mer om hur pengarna ska användas.

”Styrelsen i Insamlingsstiftelsen Växjö Charity har under en längre tid diskuterat frågan kring hur vi kan bidra till ökad trygghet och brottsförebyggande arbete och vi har beslutat oss för att göra en långsiktig trygghetsskapande insats i vårt lokalsamhälle. Växjö Charitys huvudfokus de kommande tre åren kommer att riktas mot olika trygghetsskapande insatser, genom projektet Trygga”, skriver Växjö Charity i ett pressmeddelande.

Annons

I projektet Trygga tänker man bland annat tillgängliggöra så kallade Trygghetsskapare i lokalsamhället. De ska vara aktiva alla dagar under projektets löptid på tre år. Trygghetsskaparna ska genom närvaro och synlighet skapa en ökad trygghet för kommunens invånare.

”Vi vill vara ett komplement till övriga trygghetsskapande aktörer så som polis, fältgrupp, nattvandrare med flera och tror att vi har en roll att fylla”, säger Mikael Svensson, ordförande i Växjö Charity

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons