Såhär gör du INTE napalm - Ungpodden frågar ChatGPT och ”My AI”

Under det senaste halvåret har AI tagit världen med storm. Först kom chatbotten ChatGTP, därefter diverse foto och musik AI-bottar och nyligen kom chattappen Snapchat med sin egen AI - ”My AI”. Ungredaktionen testar och diskuterar i det senaste avsnittet av ungpodden.
Växjö • Publicerad 24 maj 2023

Ingen inom skolvärlden kan ha missat ChatGPT's intåg - hemuppgifter har ersätts med låsta digitala provrum, papper och penna och andra kreativa lösningar. Vad sägs om att skriva ut 30 sidor papper inför en examination istället för tillgång till internet?

Ungreportrarna diskuterar hur man undgår plagiatkontroller, och vilka ytterligare användningsområden det finns för AI. Har du någonsin tänkt på att jordbruk och AI kan höra ihop? Det kan det - dessutom kan du fråga AI:n om man kan odla potatis i Småland.

Hur smart är AI:n egentligen? Vi testar och jämför ChatGPT och ”MY AI”. Vi tar även reda på hur man INTE ska blanda napalm och att bomber kan vara okej i en ”fantasivärld”.

Lyssna på detta och mycket mer i det senaste avsnittet av ungpodden.

(P.S det bjuds på mycket härlig sång.)

Smålandspostens ungredaktion består av Björn Villabona, Kalle Fritzson, Ebba Arfvidsson, Pontus Ohlson, Hilda Lindén, Mimosa Lu, Albert Rylander och Thea Karlsson.
Smålandspostens ungredaktion består av Björn Villabona, Kalle Fritzson, Ebba Arfvidsson, Pontus Ohlson, Hilda Lindén, Mimosa Lu, Albert Rylander och Thea Karlsson.Foto: Calle Rydqvist
Björn VillabonaSkicka e-post
Pontus OhlsonSkicka e-post
Mimosa LuSkicka e-post
Hilda LindénSkicka e-post
Kalle FritzsonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.