Annons
Växjö

Samlarbild på Pelé såldes för över 200 000

Växjö • Publicerad 7 mars 2024
Pelé i Stockholm 2012.
Pelé i Stockholm 2012.Foto: MARCUS ERICSSON

När VM i fotboll för herrar arrangerades i Sverige 1958 gavs det ut flera serier med samlarbilder. Nu har tio samlarbilder sålts via Växjö Auktionskammare och en av bilderna såldes för över 200 000 kronor.

Det är en bild på den brasilianske fotbollsspelaren Pelé som sålts klubbats för 206 888 kronor. Bilden ingår i ”Kostymserien” där flera av spelarna är klädda i kostym vid fotograferingen. Bilden på Pelé är inte större än 28 gånger 56 millimeter. Säljaren är en man i Växjö som har haft bilden sedan han var barn.

Annons

– Han är överlycklig så att säga. Han tror fortfarande inte det är sant. Det var verkligen kul att han lyckades hitta en guldklimp bland sina saker. Det värmer att det är en person som verkligen behöver de här pengarna i vardagen., säger Magnus Christiansson, värderingsman på Växjö auktionskammare, till Smålandsposten.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons