Annons
Växjö

Sandra Ruuda föreslås som ny ordförande i Svenska Ridsportförbundet

Växjö • Publicerad 1 april 2023
Sandra Ruuda.
Sandra Ruuda.Foto: Pressbild

För första gången i Svenska Ridsportförbundets 111-åriga historia kan förbundet få sin första kvinnliga ordförande. Näringslivsprofilen Sandra Ruuda i Växjö föreslås av valberedningen bli ordförande.

– Min styrka är min breda bas där jag har hjärtat i flera olika delar av ridsporten, med allt från ungdomsfrågor, ridskola och utbildning, till sport och tävling. Jag vill öka ridsportens attraktionskraft och göra förbundet till den bästa platsen att vara på för barn, unga och vuxna i framtiden där förbundet tar täten i viktiga frågor. Ridsporten är en fantastisk ledarskola där man kan växa som människa, säger Sandra Ruuda i ett pressmeddelande.

Annons

48-åriga Ruuda har lång erfarenhet inom affärs- och verksamhetsutveckling och är idag företagare och konsult inom ledarskap med bland annat ledarskapsutbildningar. Hon har tidigare drivit en ridskola och varit ordförande för Smålands Ridsportförbund, ledamot i Centrala ungdomssektionen och ledamot i Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse.

– Vi har fått många bra förslag på nästa ordförande, vi har gjort många intervjuer och tagit olika referenser. Sammantaget ser vi att Sandra är den bästa kandidaten. Hon står för ett modernt ledarskap som, tillsammans med resterande förbundsstyrelses olika kompetenser, kan leda oss in i framtiden. Hon har fötterna stabilt i den småländska myllan samtidigt som hon har en affärsmässighet och goda erfarenheter, bland annat från en tidigare mandatperiod i förbundsstyrelsen, säger valberedningens ordförande Marie Morgensterns Folin.

Sandra Ruuda väntas bli vald som ordförande under Svenska Ridsportförbundets stämma som hålls digitalt den 6 maj. Hon efterträder då Ulf Brömster som meddelat att han inte är tillgänglig för omval.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons