Annons
Växjö

Sandra Ruuda vald till ordförande: ”En stor ära”

Växjö • Publicerad 6 maj 2023
Sandra Ruuda blir den första kvinnan på ordförandeposten i Svenska Ridsportförbundet.
Sandra Ruuda blir den första kvinnan på ordförandeposten i Svenska Ridsportförbundet.Foto: Daniel Enestubbe

Sandra Ruuda från Gemla utanför Växjö är historisk. Hon har valts till Svenska Ridsportförbundets första kvinnliga ordförande på 111 år.

– Först vill jag säga ett stort varmt tack för förtroendet. Det är en stor ära att bli vald till er ordförande. Jag känner mig både stolt och ödmjuk, sa hon i ett tacktal.

Annons

48-åringen har lång erfarenhet inom affärs- och verksamhetsutveckling. Idag är hon företagare och konsult inom ledarskap med bland annat ledarskapsutbildningar. Sandra Ruuda har tidigare drivit ridskola och varit ordförande för Smålands Ridsportförbund, ledamot i Centrala ungdomssektionen och ledamot i Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse.

– Jag ser fram emot att sätta mig in i uppdraget och vill att alla ska veta att vår värdegrund ligger mig riktigt varmt om hjärtat. Jag vill också passa på att tacka för ert engagemang och driv i olika frågor. Tillsammans gör vi svensk ridsport till världens bästa. Det ska bli riktigt roligt att jobba med er och för er, sa Sandra Ruuda i sitt tacktal.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons