Annons
Växjö

Sandsbro skola vinner pris: ”Vi är väldigt stolta”

Växjö • Publicerad 2 september 2022
Charlotte Airosto, rektor på Sandsbro skola.
Charlotte Airosto, rektor på Sandsbro skola.Foto: David Färdigh

Årets skolbibliotek 2022 finns i Växjö. Det är Sandsbro skola som tilldelas utmärkelsen och prisutdelningen kommer att ske på Bokmässan i Göteborg den 23 september.

– Att bli utsedd till Årets skolbibliotek är hedrande och vi är väldigt stolta. Vi har arbetat hårt och medvetet för att skolbiblioteket ska vara en naturlig del av skolan och nu fick vi bevis på att vi är rätt ute. Vi ser vikten, och vinsten av, att skolbibliotekarien är en pedagogisk resurs i samtliga verksamheter. Det ger ytterligare en dimension i undervisningen och vi skapar ett tvärprofessionellt samarbete som utvecklar våra tillgängliga lärmiljöer. Att ha med skolbiblioteket hela vägen från planering och genomförande till utvärdering och analys är värdeskapande för eleverna och det kommer vi fortsätta med, säger skolans rektor Charlotte Airosto.

Annons

Priset Årets skolbibliotek delas ut av Nationella Skolbiblioteksgruppen som är ett nätverk av svenska organisationer som samverkar på nationell nivå för att skolbiblioteken ska bemannas, stärkas och utvecklas.

Fakta

Motiveringen

"Årets skolbibliotek 2022 utmärks av en skolledning som ger biblioteket legitimitet att verka som en genomtänkt del i skolans verksamhet. Skolbibliotekarien är en självklar och naturlig samarbetspartner för alla, från pedagoger till elevhälsa. Skolbiblioteket har en inbjudande och tillgänglig miljö. På Sandsbro skola har alla elever en värld av läsning och kunskap att upptäcka i sitt inspirerande bibliotek, med en kunnig bibliotekarie som guide."

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons