Annons
Växjö

Santhe Dahl blir ende europé i jättebolagets styrelse

Vidas styrelseordförande Santhe Dahl får nu ett prestigefyllt uppdrag. Han tar plats som ende europé i internationella skogsjätten Canfors styrelse.
Växjö/Alvesta • Publicerad 8 juni 2023
Vidas styrelseordförande Santhe Dahl. Arkivfoto
Vidas styrelseordförande Santhe Dahl. ArkivfotoFoto: Filip Sjöfors

Vida AB – med huvudkontoret i Alvesta – är Sveriges största privata sågverkskoncern med cirka 1 500 anställda och 23 produktionsanläggningar.

År 2019 köpte den kanadensiska skogsjätten Canfor 70 procent av aktierna i Vida för knappt fyra miljarder kronor och tillsammans är nu Vida och Canfor en av världens största producenter av sågade trävaror.

Annons

Nu skriver Vida i ett pressmeddelande att näringslivsprofilen och Växjöbon Santhe Dahl – som har haft sin yrkeskarriär inom Vida som koncernchef och i dag sitter som operativ ordförande i moderbolagets styrelse – har valts in som en av tolv ledamöter i Canfors styrelse.

Här saknas innehåll

– Canfor har ett stort förtroende för Vida och det visar sig nu när Santhe blir invald i deras styrelse. Canfors ambition är att växa i Europa och då blir han en naturlig länk. Det är en väldigt stor skillnad på råvarumarknaden i Nordamerika i jämförelse med Europa och där kommer Santhe in med sin kunskap och erfarenhet”, säger Vidas nuvarande koncernchef Måns Johansson i en kommentar.

Santhe Dahl valdes in vid Canfors senaste bolagstämma som ende europé i styrelsen och han blev även invald bolagets investeringskommitté.

– Jag hoppas att jag kan vara en tillgång med min erfarenhet för vår gemensamma utveckling och tillväxt, kommenterar Santhe Dahl sitt nya styrelseuppdrag.

Canfor inklusive Vida

Omsättning: 1,38.6 miljoner kanadensiska dollar.

Antal produktionsanläggningar: 53

Antal anställda: 6 434

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons