Annons
Växjö

Sara satsade på att öppna butik i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 8 december 2022
Sara Svensson äger och driver garnbutiken Rena Rama Sara i centrala Växjö.
Sara Svensson äger och driver garnbutiken Rena Rama Sara i centrala Växjö.Foto: Privat

En berg- och dalbana. Så beskriver butiksägaren Sara Svensson sitt första år med garnbutiken Rena Rama Sara på Klostergatan i Växjö.

– Det har varit upp och ner men mestadels väldigt bra. Jag har blivit väldigt varmt mottagen. Men jag har också märkt att kriget och annat i omvärlden påverkat och det har känts väldigt markant, säger Sara Svensson.

Annons

Hösten och vintern innebär högsäsong för garnbutikerna runt om i landet och det är inget undantag för Rena Rama Sara, som bland annat säljer garn, tillbehör och presentartiklar.

– Jag var inte riktigt beredd på att jag skulle ha så mycket att göra nu i höst, säger Sara Svensson som mestadels arbetar själv i butiken även om hon har en på timme via Veteranpoolen.

Många fysiska butiker har det tufft. Hur tänkte du när du ville starta en fysisk butik igen?

– Just för min verksamheten är det bättre med en butik än en webbshop, även om det är ett bra komplement. Det är viktigt att kunna visa garner och inspirera. Många kunder vill känna och klämma på olika garn och se de olika färgerna. Utmaningen är att folk ska hitta till mig men jag har en fin hjälp från mina kunder som sprider ordet.

Framöver har Sara Svensson planer på att utöka verksamheten med kurser och stickkafé och erbjuda fler saker i sortimentet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons