Annons
Växjö

Särskild arbetsgrupp i regionen följer läget i Ukraina

Kronoberg • Publicerad 25 februari 2022
Martin Myrskog, regiondirektör.
Martin Myrskog, regiondirektör.Foto: Filip Sjofors

Säkerhetsenheten på Region Kronoberg har bildat en arbetsgrupp som ska följa händelseutvecklingen i Ukraina och utreda hur situationen kan komma att påverka regionens verksamheter.

Regionen samverkar med olika aktörer för att kunna göra en samlad bedömning över läget. Man arbetar bland annat löpande med risk- och säkerhetsbedömningar inom områden som strategisk och fysisk säkerhet samt digital säkerhet.

Annons

– Enkelt kan vi säga, att vi förutom att följa det som sker i omvärlden och att tolka hur det som sker kan påverka regionens verksamheter, även sedan i förra veckan initierat ett arbete med att se över och identifiera strategiska varor och lagerhållning, säger Martin Myrskog, regiondirektör.

Region Kronobergs krisberedskap handlar främst om att minska sårbarheten och förbättra förmågan att hantera olika allvarliga händelser.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons